V kabíne kamióna zomrel jeden muž, druhý sa priotrávil

31.01.2008 Kežmarok

Kežmarok 31. januára (TASR) - V uzavretej kabíne kamióna s prešovským evidenčným číslom, ktoré bolo zaparkované na Slavkovskej ceste v Kežmarku, sa dnes popoludní udusil 37-ročný muž. Druhý člen posádky skončil v ...
Zasahujúci lekár rýchlej zdravotnej pomoci Emergency Medical Service (EMS) z Kežmarku Ján Hencel pre TASR uviedol, že po príchode na miesto vyvetrali kabínu a vo vnútri našli dvoch mužov. Jeden, ktorý ležal v hornej časti kabíny, bol mŕtvy už dve až štyri hodiny. Druhého člena posádky previezli s podozrením na intoxikáciu na ARO do nemocnice v Kežmarku. Hencel vyslovil počudovanie, že mŕtvym bol muž, ktorý ležal v hornej časti kabíny, keďže oxid uhoľnatý je ťažší ako vzduch.
Pravdepodobnú príčinu tragédie priblížil Marián Šromovský z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Kežmarku. \"Muži si kúrili v kamióne tzv. bufikom, samostatným kúrením. Keďže tam zrejme parkoval dlhšie a nepootvorili okno na kabíne, kyslík vo vnútri po čase vydýchali. \" Šromovský odhadol, že v kabíne môžu byť asi dva metre kubické vzduchu.
 

Vyberte región